FACEBOOK

Проверяват 283 души, защото са си купили апартаменти в София

Вместо да разследват как 20 дка в престижния Изгрев властта продава като терен Гара Пионер за 500 000 лв., пощят купили си апартаменти по 100 квадрата в съседство на същата стойност

До главния прокурор са постъпили различни данни от НАП и ГД Национална полиция за имотни българи, съобщи говорителят на институцията Румяна Арнаудова във връзка със започналата проверка на граждани, които управляват луксозни автомобили и са закупили големи недвижими имоти, разпоредена от Сотир Цацаров.

365 лица за две години (2015-2016) са придобили недвижима собственост за над 500 000 лева. Заможни българи купуват апартаменти и за над 800 000 лева. Според държавното обвинение това имущество може да е в резултат на пране на пари или данъчни престъпления. Затова и Сотир Цацаров е разпоредил мащабната проверка.
Само напомняме, че в новите кули до централата на ГЕРБ на бул. Витоша има и апартаменти за по 6 милиона лева, а на къщата на Наско Сираков й бяха сложили цена от 8 милиона.

За веригата от 6 апартамента на Цветан Цветанов прокурорска проверка нямаше, а ревизията на НАП повярва, че родителите на съпругата му са спестявали от скромните си пенсии, за да придобият новите просторни палати на най-престижната улица Елемаг в скъпия жк Изгрев, редом с посолските резиденции, при това при предишния пик на цените.

Ще се проверява имотът, предишният му собственик, което удвоява кръга на „заподозрените”, както и произхода на средствата. Това ще се прави и при проверката на собственици на луксозните автомобили.
„МВР твърди, че сред заможните българи има и лица с криминални регистрации”, стана ясно от думите на Арнаудова. Прокуратурата очаква бързо приключване на проверките.

В апелативния район София 283 са имотните българи, които се проверяват.Следват Пловдив с 27 богаташи, 29 са във Варна, 17 в Бургас, във Велико Търново - 19.. "Не за първи път държавното обвинение извършва проверки на имотните българи. Това не е непозната за нас форма на проверка", изтъкна Арнаудова.
Проверката е в началото, поясни говорителят на главния прокурор. Проверяват се физически лица, тези, които управляват скъпите автомобили, или са си закупили скъпи имоти.

Румяна Арнаудова не изключва част от проверените да са придобили законно имотите и колите и да са си платили данъците.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени