FACEBOOK

Бежанци обират апартаменти в столицата

Нова мода в набезите е обхванала нелегалните мигранти, които се чувстват като у дома си на родна територия. Вместо да кротуват, бежанците в столицата на групи от седмица тарашат апартаменти в района на Централна гара и кв. „Фондови жилища", научи „Всеки ден" от ченгета. Целта на тъмнокожите апаши не са пари или техника, а личните документи на живеещите.

След масовите оплаквания на жителите на кв. „Овча купел", който бежанците буквално са окупирали, от началото на годината се наблюдава тяхното разселване по крайните квартали. Мнозина смелчаци сред тях обаче решили да се установят в хостелите в центъра на София, където най-вероятно трафиканти с връзки ги заселват временно. Поради масираните акции на вътрешното ведомство и засиления контрол около издаването на новите документи каналджиите са оставили поверените им бежанци да си уреждат паспорти както намерят.

Затова изобретателните мигранти спретвали свои обири, взимайки личните документи на собствениците. Дръзките апаши гледали да тарашат апартаменти от по-долните етажи, без да оставят никакви следи от влизане с взлом. А самите собственици чак след месец подавали сигнали до органите на реда. „Докато осъзнаем, че са ни обрали, вече е твърде късно", оплакват се потърпевши, на които не им се налага всеки ден да представят документ за самоличност. А униформените им казвали, че някой най-вероятно се представя за тях в друга страна.

Полицаи от столично районно управление отправиха апел към жителите на столицата и не само ежедневно да проверяват в наличност ли са документите им.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени