FACEBOOK

Проблемите на пътната безопасност са трупани с години: Пеканов

"В годините не е имало подготвеност по темите за пътната безопасност и може би не е работено достатъчно много”, заяви вицепремиерът Атанас Пеканов пред БНТ по повод катастрофата на АМ Струма. Той посочи, че пътната безопасност е сред темите, по които страната не се движи с темпото на европейските държави. „Държавата често пъти не е подготвена да си свърши работата”, подчерта той.

„Не мога да кажа, че в рамките на седмица или месеци ние можеше да решим всеки един от тези проблеми. Със сигурност пътната безопасност е проблем в

България с оглед на многото жертви, които има по пътищата”, каза Пеканов.

По думите му огромни средства са влезли у нас по оперативните програми в този сектор, например за строеж на автомагистрали, средства има и за следващия програмен период. Според него проектите трябва да бъдат не само целесъобразно ефективни по разходи, но и да бъдат изпълнявани по най-добрия възможен начин с оглед на пътната безопасност.

"Транспортната свързаност и инфраструктурни елементи са много важни, но може би не е направено достатъчно за последващата им поддръжка от страна на държавата", каза още Пеканов.

По отношение на оперативните програми, Пеканов, който преди дни се е прибрал от посещение в Брюксел, допълни, че те са на последния стадий за одобрение от страна на ЕК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени