FACEBOOK

Призовавам кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община: ВМРО

Призовавам кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община: ВМРО

Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера, публикуван във Фейсбук страницата му, идва във връзка с настояването на родителите на ученици от цялата страна 2 май да бъде неучебен, защото са пада по средата на група, определени от Кодекса на труда празници, които са неработни и неучебни дни.

„Във връзка с предстоящите Великденски празници предлагам кметът на София, съобразно законовите му правомощия, да обяви датата 2 май 2024 г. за неучебен ден за учебните заведения на територията на Столична община. Подобни заповеди вече издадоха кметовете на Пловдив и Стара Загора с мотива да не се прекъсва серията от почивни дни, която включва официалните празници и неработни дни: 1 май – Ден на труда; 3 май – Разпети петък; 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия. Също така 2 май е голям християнски празник - Успение на Св. цар Борис I Покръстител“, дава аргументи Контрера.

Той се позовава и на това, че кметове на общини като Пловдив, Стара Загора и Благоевград вече са издали заповеди 2 май да е неучебен ден.
„Считам, че една подобна мярка би била приета с разбиране и е в полза на хората, за да не се стигне до масово отсъствие на ученици на 2 май, което практически ще обезсмисли учебните занятия в този ден.“, допълва още общинският съветник от ВМРО.
Карлос Контрера внася и писмено предложение до Столична община.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени