FACEBOOK

Почина Елизабет Втора, Чарлз Трети е крал

След 70 години управление и на 96-годишна възраст почина кралица Елизабет Втора, събщи Таймс. Тя наследи на престола през 1952 г. своя баща. Елизабет ще бъде наследена от първородния си син Чарлз Трети по специален и отработен още преди години протокол. Камила вече е с титлата кралица - консорт.


Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948 г. Престолонаседник става синът му Уилиам, който е син и на лейди Даяна, чиято мистериозна и неизяснена до днес смърт в Париж преди 25 години,навършили ли се преди седмица, и поседвалите дълги дни въздържание за оказване на почит от страна на кралското семейство към трагичната й гибел, беше най-голямата криза в цялото дългогодишно управление на Лилибет, както я наричаха близките. Напомняме, че тя е част от фамилият Сакс-Кобург-Гота, към която принадлежи и нейният български братовчед Цар Симеон Втори.


По ирония на съдбата Елизабет Втора започна епохата си в дует с титана на световната политика сър Уинстън Чърчил за премиер на истинска империя, която днес - в края на пътя на кралицата, вече не съществува. А последната й поява пред публиката беше само преди два дни, когато удостои с министър-председателската позиция Лиз Трас, а 19 минути своевременно и първи в България ви информира за тежкото здравословно състояние на владетелката, което наложи пътуването на досегашния и новия лидер на торите до имението й в Шотландия. Днес дотам летя за последно сбогом кралското семейство с изключение на съпругата на любимия й внук Хари - Меган Маркъл.


Разликата между Чърчил и Трас в началото и в края на пътя на Елизабет Втора е показател за неумолимата промяна на времената, нравите и на нивата в британската политика.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени