FACEBOOK

Покажете доклада за свещениците: БСП

БСП поиска извънредно изслушване на шефа на ДАНС Пламен Тончев заради случая с изгонването на свещениците от Руската църква в София, които са обвинени в шпионаж. ПГ на Столетницата е внесла съответното искане в НС. Вътре е посочено, че искането им за изслушване е във връзка с доклада на ДАНС за работата на свещениците.

"Всички се позовават на този документ. Никой не го е виждал, никой не знае какво пише в него. Има информация, че той е изготвен на база натиск отвън - най-малко информацията, че от Македония идва. Искане да бъде изслушан, да запознае депутатите, защото има много съмнения за това, което се случи", заяви в кулоарите на НС соцлидерът Корнелия Нинова.

"Не можем да кажем дали са си свършили работата, докато не видим доклада. Всичко това е на базата на спекулации и слухове", отговори тя на въпрос дали службите са си свършили работата.

Нинова обаче обвини в пристрастност съпредседателя на ППДБ Атанас Атанасов, който поиска оставката на шефа на ДАНС.

"Използва се този повод според нас, за да се започне битката кой да овладее службите, но не в името на националната сигурност, а да ги използва за информация, лични и партийни цели", посочи тя и настоя за запазване на принципа за разделение на службите - изпълнителна власт и президент, без значение кой е държавен глава.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени