FACEBOOK

Повдигнаха обвинение на шефа на ГДБОП Калин Стоянов за натиск по делото Хемус

Софийската районна прокуратура е обвинила директора на ГДБОП Калин Стоянов и му е изпратена призовка за предявяване на изготвеното постановление за привличане към наказателна отговорност. Определена му е мярка "подписка".

На 11 декември след подаден сигнал от прокурори при Софийската градска прокуратура, колегите им от районната образуваха досъдебно производство за опит за склоняването им като длъжностни лица да нарушат свои служебно задължение във връзка с правораздаването – престъпление по чл.289, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

В хода на разследването са разпитани свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение и са възложени действия на КПКОНПИ с оглед необходимостта от провеждане на всестранно и пълно изследване на обективната истина.

В резултат на извършените действия по разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на директора на ГДБОП Калин Стоянов, съобщават от районната прокуратура - за това, че на висок тон се опитал да склони прокурор да се съгласи с искания на защитата на обвиняемия Борислав Колев и да не внася протест по определената му мярка за неотклонение „домашен арест“, както и да му се разреши да пътува извън страната. Калин Стоянов заявил на наблюдаващ делото прокурор, че „слага точка на разследването“, като отказва да изпълни исканията на защитата, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото.

Скандалът между прокуратурата и МВР избухна на 9 декември. Тогава Калин Стоянов отрече обвиненията и публично обяви, че прокуратурата не се интересува от разследването за пране на пари, за да се стигне до по-високите нива в схемата, за която е обвинен само Борислав Колев.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура, предаде 24 часа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени