FACEBOOK

Плаващи мнозинства в следващото НС: ГЕРБ

“След изборите ще поканим на преговори всички партии, дори Възраждане”, заяви пред Nova кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. Напомняме, че именно той огласи пръв задаването на предсрочни избори в последното НС.

“Може да няма официална коалиция или споразумение за сформиране на правителство, но някои идеи може да образуват плаващи мнозинства”, обяви Георгиев сега. "Имаме поне няколко варианта, не сме разчертали дебели разделителни линии, както Промяната. Водим диалог с всички без да се инатим и да поставяме ултиматуми. Ако получим първия мандат, можем да проведем нови разговори и да намерим къде държавата има интерес, около който да се обединим. Коалицията на ПП-ДБ е чисто математическа, двете партии по отделно щяха да имат катастрофални резултати. Ако те решат да работят за държавата, ще срещнат разбиране в нас", посочи Георгиев.  

Няпомняме, че съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов вече загатна евентуално сътрудничество с партията на Бойко Борисов след вота. “Възможно е 49-ото НС да започне със съставяне на конституционно мнозинство още преди намирането на подкрепа за правителство”, коментира той пред БНР. По думите му формулата за това е в намирането на съгласие между Доброто с ГЕРБ-СДС и ДПС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени