FACEBOOK

Пик на К19 към 20 октомври, плато – 1 месец, ще ни мъчи 2 г.: Русия

Руската главна санитарна служба Роспотреб надзор обяви няколко много важни новини за коронавируса. Първата е, че според учените хората, които преболедуват остри респираторни заболявания най-вероятно получават имунитет за коронавирус, освен онези, които със сигурност го имат вродено заради мутация в гените, която ги предпазва от цялото семейство коронавируси, включително SARS-CoV-2. 19 минути вече писа последното като цитира откривателя на първата в света руска ваксина Спутник Ал. Гинцбург.

Санитарната инспекция на Русия потвърди, че прекаралите лека форма на коронавирус имат слаб имунитет, най-вероятно до 6 месеца.
Тяхната прогноза за продължителността на пандемията, възникнала през ноември - декември 2019 г. е за срок от 2 години: „В течение на 2 г. очакваме достатъчно активни позиции на COVID-19 СРЕД ЦИРКУЛИРАЩИТЕ СЕЗОННИ РЕСПИРАТОРНИ ВИРУСИ с периодична поява на горещи точки в различни географски райони”, заяви зам.-директорът по клинико-аналитическата работа на Центъра за научни изследвания към Роспотребнадзор Наталия Пшеничная на хфорума Дни на вирусологията 2020.

Тя добави, че в момента се регистрират повторни изригвания на коронавируса в Русия, който процес върви успоредно със същия в България. Докторът на медицинските науки по вирусология Анатолий Алщайн заяви, че прогнозата е втората вълна в Русия, да стане по-интензивна и да прескочи нивата от първата. Пикът се очаква около 15-20 октомври, след което се предвижда около едномесечно плато, цитира го авторитетният Известия.

Показателите на прираста се очаква да бъдат по-високи от пролетно – летните, но смъртността да бъде пъти по-ниска.
Това вече се наблюдава в цяла Европа като успореден процес, въпреки различното начало на епидемията в различните части на Стария континент – по-рано на Запад и по-късно на Изток.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени