FACEBOOK

Петков на раздумка с Джонсън и Зеленски в Мюнхен

Българският премиер Кирил Петков проведе поредица от срещи с държавни лидери по време на посещенията си в Мюнхен и Брюксел от 18-ти до 20-ти февруари. Сред тях бяха премиерът на Великобритания Борис Джонсън, президентът на Украйна Владимир Зеленски,  държавният глава на МолдоваМая Санду и министър-председателят на Грузия Иракли Гарибашвили, съобщи пресцентърът на МС.

На фейсбук страницата на президента на Северна Македония Стево Пендаровски беше съобщено, че и той се е срещнал с Петков, но това не беше включено в прессъобщението от българска страна.

Петков разговаря с Джонсън в рамките на втория ден от Мюнхенската конференция по сигурността. Двамата лидери обсъдиха двустранните отношения и значимостта на създаването на възможности за добро образование и за задържане на младите хора в двете страни, тъй като те са бъдещето им.

Премиерът и Зеленски подписаха съвместна декларация в подкрепа на европейската перспектива на Украйна. Заради развитието на ситуация между Русия и бившата съветска република двамата  споделиха опасенията за енергийната сигурност, но също така изразиха надежда за деескалация на напрежението в региона.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени