FACEBOOK

Петков-Василев стартират в неделя, ще ползват ли регистрацията на ВОЛТ или МИР?

В неделя стартира официално проектът на досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които не намериха място в новия съставен от президента Румен Радев кабинет.

Тъй като няма достатъчно време за съдебна регистрация на нова партия / движение, очаква се те да използват наличната на съществуваща партия. Затова и Кирил Петков коментира, че най-вероятно неговата формация „няма да бъде нова партия”.

Говори се, че възможностите били партията ВОЛТ на бившия депутат от Реформаторския блок, юрист и дори собственик на марката Реформаторски блок Настимир Ананиев – съпротестиращ, заедно с Петков и Василев на демонстрациите от лятото и есента на 2020 г. Досега той беше в проекта на Мая Манолова – Изправи се! Мутри вън/ Ние идваме! Беше и кандидат в София от името на тази коалиция на изборите от 4 април.

Втората опция, ако се вярва на версиите във висшите кръгове, била партията МИР на бившия столичен общински съветник инж.Симеон Славчев. Той беше в партията на Татяна Дончева. Формацията му е лява и има присъствие в местната власт.

Напомняме, че поради проблеми със съдебната регистрация на НДСВ, Симеон Сакскобургготски използва за участие в изборите през 2001 г. регистрациите на две други организации – Партията на българските жени на Весела Драганова и Оборище на бившия велик син депутат Тошо Пейков.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени