FACEBOOK

Получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада: Кирил Петков

„Искам да се откажа от канадското си гражданство, тъй като има голяма вероятност да бъда назначен за министър“ – това е мотивът, с който икономическият министър Кирил Петков на 21 април т.г. е подал волеизявление до властите. Пресцентърът на повереното му ведомство разпространи нотариално заверено факсимиле на документа. 

То идва в отговор на твърденията на политици предимно от ИТН, ГЕРБ и ДПС, че заради поданството си не трябва да бъде част от служебния кабинет.

Партията на Бойко Борисов отнесе въпроса и до Конституционния съд.

„Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен“, обяснява в изявление Кирил Петков.

Припомняме, служебното правителство беше назначено от президента Румен Радев на 11 май, т.е. около 3 седмици след подаденото волеизявление.

„България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани“, подчертава Петков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени