FACEBOOK

Партиите се страхуват да управляват през зимата: Радев

„Резултатите от изборите не дават възможност за лесно формиране на коалиция, но хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси”, заяви пред репортери в малтийската столица Валета президентът Румен Радев.

"Търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалициите издава страха на партиите да поемат управлението през зимата. Затова да ги успокоя, че не е чак толкова страшно, защото служебното правителство е изградило стабилна основна, на база на която следващото правителство би могло да изведе страната през зимата без основни затруднения", увери  той.

Радев даде за пример пускането в експлоатация на газовата връзка с Гърция, понижената цена на газа, разработените законопроекти, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост и решаването на проблема със зимната поддръжка на пътищата. Той изтъкна, че кабинетът на Гълъб Донев е допринесъл за понижаването на цената на горивата, разработил е мерки за компенсация за цените на газа за бизнеса, които ще внесе в парламента. Ще внесе и годишния бюджет. Радев уточни, че следващата седмица ще обяви кога ще свика новия парламент.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени