FACEBOOK

Кабинет с всеки, но без Възраждане: ГЕРБ

“Това, че сме критични един към друг, не означава, че не можем да се обединим по важни приоритети”, заяви предbTV бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева.

“ГЕРБ са отговорни и няма как да кажат, че ДПС не са евроатлантическа партия, защото са такава. Kогато става въпрос за правителство, което трябва да бъде с ясна геополитическа ориентация, ние не виждаме Възраждане в бъдещ кабинет”, подчерта тя.

Захариева приема като позитивен сигнал мълчанието на Продължаваме промяната (ПП). Тя е на мнение, че все още е рано да се говори кой ще е бъдещият премиер.

На свой ред избраният за депутат от ГЕРБ Тома Биков опроверга пред BulgariaONAIR твърденията на ген. Атанас Атанасов ор Демократична България, че предстои коалиция с Костадин Костадинов. "С Възраждане можем да разговаряме по идеи, но с тях не можем да управляваме. Ние имаме диаметрално противоположни възгледи за геополитическата ориентация. Да управляваме с тях означава да си счупим главата, ще счупим и държавата", заяви той.

"Относително доволен съм, че ПП отказват коментари”, коментира пред Nova и Георг Георгиев от ГЕРБ.“Надявам се да обмислят позицията си. ГЕРБ може да се обедини с партии, които отговарят на евроатлантическата ни ориентация. Това е ДБ и ПП. ДПС също има такива принципи", подчерта той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени