FACEBOOK

Парламентът гласува спешно Деница Сачева за социален министър

Последната рокада в кабинета Борисов 3 спешно ще мине днес през парламента, съобщава Дума. Смяната на върха на социалното министерство, която не се харесва нито на синдикатите, нито на майките на деца с увреждания, бе вкарана като точка в дневния ред на депутатите буквално в последния момент.

И то малко след като от МТСП съобщиха вчера, че ще има официална церемония, на която Бисер Петков ще предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева. Прессъобщението предизвика недоумение, защото няма как смяната да се осъществи, ако депутатите не гласуват оставката на Петков и след това не одобрят кандидатурата на Сачева.

Днес НС има извънредно заседание от 11 часа, което обаче до вчера бе с една единствена точка - дебати и гласуване на бюджета на НЗОК и ДОО на второ четене. Парламентарната група на ГЕРБ буквално в последния момент вкара като извънредна точка първа гласуването на рокадите в кабинета.

Преди това ще има заседание на Съвета на управляващата коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“, на което също трябва да бъде обсъдена кандидатурата на Деница Сачева за наследник на Бисер Петков.

Сачева вече е била заместник в социалното ведомство в кабинета Борисов 2, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени