FACEBOOK

Пак спря делото за измама от 10,3 млн.лв. с царските конюшни

Делото за изгорелите само преди дни Царски конюшни - цял комплекс в сърцето на София до паметника Левски, на практика отново бе спряно, след като още не е тръгнало де факто. Сега повод е кандидатстването на съдебен заседател за младши прокурор. Поради факта, че след конкурса той щял да има обучение от 9 месеца, се предлага да бъде подменен.

Новият обаче не било достатъчно да изчете досегашните материали - става дума за измама от 10,3 млн. лв., а трябвало да изслуша всичко от начало - докрай. Поводът бе използван, за да се даде на обвиняемия бивш областен управител на София при Борисов 2 от квотата на реформаторите Веселин Пенев да пътува в чужбина.

Двамата с оценителката Юлия Димитрова - Цекова, която по случайност определя стойностите и на съществени части от богатството на КТБ на съмнително ниски цени, продават 15 ПЪТИ ПО-ЕВТИНО супер апетитния държавен имот - по същество цял квартал, за 658 870 лв. без ДДС при реална пазарна стойност на терена от 7,5 дка от 10 989 000 лв. Нещо повече - понеже при стойност над 500 000 лв. имотът би трябвало да се продава от Министерския съвет, го разделят на 3 части, за да се подписва от областния управител. Според Софийския апелативен съд прокуратурата няма достатъчно основание при тези аргументи да обвинява милите хора и връща акта й за преработване за н-ти път.

Трябвало да се изясни точно кой от двамата е нанесъл вредата и към коя точно дата е настъпил "вредоносният резултат" - яъцето или кокошката - дали престъпна е оценката или одобряването й. Според сайта Лекс така топката псе прехвърля вече година и половина. Напомняме, че в закона има максимален срок на продължителност на делото. Шиканирането му по този начин може да доведе до неспазването му, което ще го прекрати от самосебе си, а почерпените ще имат основание да повторят крилата фраза на кмета Софиянски, че са "доказано некорумпирани".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени