FACEBOOK

Обезопасяват района около Царските конюшни

Не са ясни причините за пожара, проверява се вътрешността на сградата

От днес започва обезопасяването на района около "Царските конюшни" след пожара. От кметството на район Оборище заявиха, че трябва да се направи специална организация, за да се обезопаси сградата. Разследването продължава, предават от БНТ.

Не са ясни причините за пожара, проверява се вътрешността на сградата. Около 700 кв метра е изгорялата площ, до началото на учебната година трябва да бъде обезопасено пространството.

МВР е собственик на сградата, но става дума за площта, която е изгоряла. Комплексът е доста по-голям и от община Оборище заявиха, че има около 20 собственика и затова се сформира експертна комисия, която трябва да установи собствениците, да се свърже с тях и да им потърси отговорност за състоянието на сградата

"Конкретно за въпросните имоти в момента продължаваме работата по уточняването точно на собствеността, но категорично етажността - 2-рият етаж и на двете сгради са собственост на МВР", поясни Васил Цолов, кмет на район Оборище.

Сформирана група ще оцени щетите и ще се свърже с МВР. Общинските власти уверяват, че изгорялата част ще бъде възстановена.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени