FACEBOOK

Пак небостъргачен спор в Общинския съвет

Небостъргачен спор избухна по време на заседанието на Столичния общински съвет, след като по един протяжен и неясен начин представителят на БСП Н. Николов се опита да пита нещо просто: как една зелена площ до небостъргач на НИКМИ се асфалтира при кулите им до НДК, докато се блокира строежът им в градинката на бул. България и бул. П.Ю.Тодоров, разрешението за който е разписано като заменка от Бойко Борисов като кмет?

До НДК строителната компания си е позволила да асфалтира общински терени без разрешение от дирекция Зелена система, за да може по-лесно моторни превозни средства да стигат и да транспортират необходими материали до огромните кули, където текат довършителни дейности. Същевременно, в Стрелбище НИКМИ разруши действаща от 15 години улица, продължение на ул.Майор Първан Тошев, с аргумента, че е незаконна и минава през частен имот, който е собственост на фирмата. Затова Николов каза на Фандъкова, че жителите на квартала са готови да помогнат и да дойдат да разрушат асфалтираните участъци при Милениум център, след като са неправомерно изградени.

„Предлагам да не свързваме като институции двата обекта”, отвърна Фандъкова.
И управляващите, и опозицията обаче мълчат по най-скандалния всъщност казус. Въпреки, че е категорично забранено по устройството на София и е предвидено застрояване до 6 етажа, на ъгъла на същия бул. България с ул. Борово ще израсте друг един небостъргач, дело на фирмата, която миналата година е рекордьор по обществени поръчки, при положение, че България е втора по спад на строителството в целия ЕС. Там политиците от всички бои се правят, че не забелязват погазването на правилата и нормите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени