FACEBOOK

ПП и ДБ пак загатнаха общо явяване на избори

Нова коалиция за евентуалните предсрочни избори, загатнаха от Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ). Двете формации планират общо явяване на вота, се разбира от съобщение на формацията на Кирил Петков до медиите и от коментар на Христо Иванов в кулоарите на НС.

Въпросът обаче е все още далеч от официално обсъждане и вземане на окончателно решение, заявиха пред Mediapool представители на тези политически сили. Припомняме, че още преди дни Иванов прогнозира, че се задават избори 2 в 1 наесен, тъй като опитите на БСП за кабинет с третия мандат са обречени на провал.

Ден по-рано пресслужбата на ПП разпространи информация, че може да "започнат разговори с ДБ, Спаси София и всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната”.

Попитан за общо явяване с ПП на парламентарни избори (за местните през есента също се водят разговори), Иванов коментира: "Трябва да се търси взаимодействие, но за да е работещо то, трябва да се запазят идеологическите физиономии, особено нашата". "Ние имаме особена роля да представляваме демократичната общност през няколко генерации", похвали се той.
Напомняме, че ДБ се определя като дясна формация, а от ПП при представянето си като политически проект обявиха, че искат да постигат "десни мерки с леви цели".

В обединението около Иванов има 3 партии: Да, България, ДСБ и Зелено движение. Промяната пък досега предлага водещи места в листите си на партии, чиито регистрации използва, за да участва при първото си явяване на избори, когато още не беше учредена и регистрирана като партия - Волт, Социалдемократите на бившия секретар на ЦК на Комсомола Камов и Средна европейска класа. Последно формацията включи и отцепници от Има такъв народ на Слави Трифонов. По неофициална информация и съвсем очаквано именно реденето на листите ще създаде сериозни проблеми при решение за общо явяване на ПП и ДБ на избори, пише Дневник. Неговият издател е гуру на част от ДБ и на ПП.щ

"Аз бих заложил на присъединяване на лица, които носят реален измерим капитал и да избегнем да влизаме в аритметична прогресия "колкото повече, толкова повече", защото не е така. Лицата са тези, които ще носят капитал", каза Иванов, попитан за това колко широко трябва да е обединението. От изказване на Петков в кулоарите на НС се разбра, че неговата концепция е по-различна: "Не само партии, но и граждански организации, всички хора с кауза, да направим една обща платформа за действие напред, не само за националните избори, но и за местните избори". С последното потвърди новината на 19' за обсъждането като общ кандидат на ДБ и ПП за София на екс боса на Телерик.

Напомняме, че ДБ предложи на ПП съвместно явяване на избори още при последните на 2 октомври. Тогава обаче формацията на Петков и Василев отказа с аргумент, че поотделно двете политически сили ще имат по-добър резултат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени