FACEBOOK

От 3 лв. кафе и от 40 лв. обяд в Несебър, Лондон предупреждава своите за престъпността по морето

Тв продуцентът Деян Неделчев информира във Фейсбук как стоят предсезонно нещата с цените по морето ни: „Пилешко филе, омлет с картофи и салата: 44 лева! В Несебър, съвсем обикновен ресторант! Кафе под 3 лева никъде - в Лисабон най-скъпото кафе, което пих €1,30!”.

На този фон безрадостно звучат предупрежденията, които отправя към британските посетители на нашите курорти британското външно министерство. Като има предвид, че нашата страна все пак е председателстваща ЕС в момента. След поредното откриване на сезона с показно убийство на бос в Слънчев бряг, Форин офис превантивно съветва своите хора:

"Пазете от джебчии в центъра на града и на туристическите курорти, особено когато се возите на автобуси, влакове, или се намирате на оживена улица. Тази година се наблюдава и висок брой на кражбите от хотелски стаи в Слънчев бряг". От ведомството допълват, че обирите и "заплашителното поведение" се наблюдават редовно и от "недоброжелателни таксиджии" в Слънчев бряг.

"Проституцията в България не е незаконна, но получаваме много сигнали от британски поданици, че са били обирани и нападани от проститутки и техните придружители", посочват от министерството.

Някои от туристите са таксувани по-скъпо в стриптийз клубовете по Черноморието, но и в Банско, Боровец и София. Британското външно министерство посочва още, че в страната ни от време - на време има протести. Поданиците на кралицата според Форин офис трябва на всяка цена да ги избягват и да следят новините, за да знаят къде се провеждат те.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени