FACEBOOK

Отцепниците да напуснат НС: БСП

Незабавно 6-мата напуснали групата ни депутати да напуснат парламента. Това каза по време на брифинг в Народното събрание:

"Заставаме пред вас в пълен състав като парламентарна група по повод шестте напуснали наши колеги парламентарната група, пет от тях и партията. Ние няма да даваме оценка за тяхната работа в БСП – за водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин. В пряка демокрация с пряк избор на председател г-н Жаблянов получи 760 гласа от 53 795, а г-н Янков – 1 017. Мислим, че това е категорична оценка за досегашната им работа, дадена от партията.

Следващата оценка я получиха на Конгреса, където и шестимата не са избрани за членове на Националния съвет от близо 1 000 делегати.

Очевидно е, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Докато бяха членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет не виждаха ценностни различия с партията и стояха в нея. А сега, когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят.

Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите, членуват в партията, работят години наред в името на успеха, безкористно и без да се борят само за постове.

Заявката, че оттук нататък те ще бъдат независими депутати, за да представляват своите

избиратели и да не ги излъжат в очакванията им, не отговаря на истината. Организациите от областите, откъдето са избрани за депутати днес са се произнесли– искат незабавно тези депутати да напуснат. В момента те не представляват никого освен себе си. Това е и нашето мнение като парламентарна група – веднага да напуснат парламентарните места и да ги освободят за следващите, които да влязат от листите. Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с листа на БСП, с програмата на БСП и с работата на десетки хиляди социалисти, които са ги направили депутати. След като тези социалисти искат те да се оттеглят, след като не споделят ценностите на партията и програмата, с която са влезли – нямат място в парламента като депутати.

Призовавам журналистите да следят гласуванията на напусналите парламентарната група на БСП депутати – дали ще има някой от тях, който ще прави кворум, ще има ли някой, който ще подкрепи искането за Велико народно събрание и ще има ли пуснат глас в подкрепа на експертен кабинет, с който управляващите да изкарат мандата си.

Никой друг депутат не желае да напусне групата".
 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени