FACEBOOK

Отстъпка за данък сгради и МПС - до 30 юни

❗ "С два месеца - до 30 юни се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това гласи § 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Законът е публикуван в днешния брой на "Държавен вестник".

Удължаването на срока за плащане с отстъпка се прави, за да се избегнат опашките пред касите на районните отдели "Общински приходи".

Нека напомня, че най-удобният и безопасен начин за плащане, без никакво чакане, е през портала на Столична община, на следния електронен адрес: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf
За да ползвате тази електронна услуга е необходимо да имате един от изброените идентификационни кодове:
· ПИН – код, издаден от отделите „Общински приходи“ на Столична община
· ПИК – код, издаден от НАП
· валиден електронен подпис, (само за физически лица).

Плащания могат да се извършват и през финансовите посредници, с които Столична община има сключени договори за разплащане на местните данъци и такси /Айкарт АД, Банка ДСК, „Български пощи“ ЕАД, „Дайнърс клуб България“ АД, Изипей АД, ИПЕЙ, Обединена българска банка, Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, Транскарт Файненшъл Сървисис, Уникредит Булбанк АД и "Фаст Пей ХД" АД.

❗ Какви други срокове се променят със Закона за извънредното положение може да видите тук:

https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=8911DE6AAFFAA31AC84187DC671ADCBC?idMat=147150&fbclid=IwAR08uNITOGEJ6c6bJ6_7Pn94nYy3vtXzzWvKVJ5951BA-pNxudBy5rzzmmI", съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени