FACEBOOK

Откъде поне милион за кампанията, Мая?

В деня за размисъл Мая Манолова, която преди първия тур смущаваше хората – дори нас, с вечерни обаждания от комитета й да се гласува за нея, уж е юрист – наруши отново правилата и етиката на изборите.
И нямаме предвид само възванията във Фейсбук, на които се сменяха часовете на пускане следварително, за да не ги хванат, сякаш хората са идиоти и им минават селски номера.

Центърът на София беше залят в събота от стотици хиляди флайери – хартиени рекламки на кандидатката. Хората, както сме снимали на ул. Батенберг, където бяха оставени немалко върху електрическо табло, ги вземаха и ги хвърляха на земята като отпадък.

Критикувайки чистотата на София, кандидатката не осигури извозването им, след като никой не ги пожела, пък имаше и вятър в ранния следобед, който доведе до разнасяне на леките диплянки, а от това - замърсяване на района на жълтите павета.

Още по-нагло беше заемането на десетки нови билбордове, подменени за деня за размисъл с четвъртото или петото рекламно изречение на кандидатката, въведено в петък следобед: Изправете се.

То последва също толкова хитроумните предишни: Имам решение, Аз отговарям, Действаме... и други, увенчани с любимата дума на Доган: „инструментът“.

Освен в района на НДК, на тротоара срещу централата на ГЕРБ – тя е в бившето ПРОНО, и на други стратегически места с много човешки и автотрафик като площад Славейков например, силно впечатление направиха цели 3 билборда в къс отрязък – няма и 300 м, само на бул. Тодор Каблешков.

Хората от махалата, в която имаме виден представител от редакцията, се шегуваха, че това: „Изправете се“, изглеждадоста двусмислено в такава непосредствена близост до Околовръстното шосе.

Където с тази работа – изправяне, се занимават определен вид експертки. Тесни и по-широки специалистки.
Шегата настрана, билбордовете на булеварда с последното кръстовище на бул. България преди естакадата на Околовръстното, струват маса пари.

Не, че хартиените материали не струват.

Както 19 минути публикува собствените й декларации, при тежките си кредити от 228 хил. лв., към които прибави още един за 15 000 лв. за кампанията – общо четвърт милион лева, Мая Манолова имаше спестявания от 28 хил. лв. заедно с мъжа си, от които 5 000 лв., пак по нейна декларация, е дарила за същата тази кампания. Сиреч е на червено с над 200 000 лв.

Откъде тогава са парите?

В сбора за кампанията общо бяха записани 75 000 лв. дарения с включени в тях 20-те бона на самата Мая, а тя твърди, че пожертвованията за нея били 140 000 лв., само дето в момента на въпросното заявление не ги беше май описала. Оставяме настрана, че не ги описваше всеки ден, както изрично обеща на старта, нито използва за това блокчейн.

Ала дори 140 000 лв. не стигат само за шатрата пред НДК, която тури първа, още на старта на кампанията. Понеже тя струва минимум 200 000 лв. Когато нямаше и 75 000 лв. дарения за кампанията.

За всичко след това – над 100 000 лв. за медийна реклама и участия – всяко явяване по телевизиите се плаща прескъпо, стотици хиляди левове за печатни рекламни материали, още стотици хиляди лева за застъпници в над 1500 секции, още стотици хиляди лева за издръжка на многочислен щаб, стотици хиляди лева за рекламни и пиар услуги – каквото и да се говори ние сме на този пазар, знаем чудесно кое - колко, хеле по време на избори, в които някой изостава. Стотици хиляди струват разкритите и мислещите си, че не са разкрити тролове във Фейсбук на Мая. Стотици хиляди се дават и, акое имало купен или дирижиран вот, а такива съмнения изрази лично премиерът, пък и е правен в ръководената от Манолова областна организация на БСП – всички сме виждали кадрите по казуса Бобовдол. За всичко това е плащал някой!

Откъде се извади поне милион за кампанията на Мая?
Кой ще разследва този казус?

Ето го въпроса на деня.

ЦИК, която от 3 години отказва да ни изплати изработени и одобрени от нея 27 240 лв., да бъде любезна първа да отговори!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени