FACEBOOK

Отивайте в парламента да вършите работа: Борисов към депутатите пред СГП

Отивайте в парламента да вършите работа, обърна се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към събралите се да го подкрепят депутати след разпита в СГП. Парламентарното заседание бе прекъснато поради липса на кворум.


"Нищо няма да кажа", заяви на журналистите Борисов. По думите на адвоката му въпросите са рутинни, като свидетел, вече е отговарял на тях преди 2 години и няма нищо притеснително. Той се е обадил във Върховна касационна прокуратура заради съвпадащите като време призовки, заради които ще закъснее за втория разпит.


След това Борисов отиде към Съдебната палата, където е ВКП. Разпитът му приключи около 12:30 ч., а на излизане отказа коментар.


"Твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата относно основанията за призоваване на бившия министър-председател:


"Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. - председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица, за които пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г.


Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийската градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.


Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени