FACEBOOK

Остава ли депутатският паркинг до "Св. Ал. Невски"?

Преди около седмица започна реконструкцията на катедралния храм

Удобен паркинг за депутатите и автобусна спирка или обект от национално значение и забележителност, достъпна от всички страни, да бъде храм-паметникът "Св. Ал. Невски"? "Спаси София" започна петиция срещу паркирането в района на храма.

Преди около седмица започна реконструкцията на катедралния храм, която ще струва почти 22 млн. лв.

По думите на Гергин Борисов от "Спаси София" паркоместата няма да се увеличат, но се запазва паркирането по източния и северния фронт на катедралата, както и по протежението на улицата до Народното събрание. "Главният архитект е получил въпроси от депутати - "Ние къде ще паркираме". Никой не ги задължава народните избраници да идват със служебен автомобил. Ремонтът пък на катедралата "Св. Ал. Невски" тече на фази", уточни пред България он еър AIR Борисов.

Според него в ремонта на катедралата се включвало както подмяна на настилката на площада около храма, така и изграждането на подземни паркинги, но нито едно от двете няма да се случи.

"Тази година Столичната община показва далеч по-голямо внимание, но системните проблеми продължават. Големите площади са трудни за реорганизация и общинарите се справят трудно. Много трудно може да намериш в Европа забележителност, която да е направена на паркинг", допълни още активистът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени