FACEBOOK

Буферните паркинги са безплатни, но трябва да ползваш градски транспорт

Безплатен буферен паркинг може да се ползва, но само ако се возиш на метро и имаш карта за градския транспорт, напомнят от Центъра за градска мобилност. Чекирането на устройствата, но без да е извършен реален превоз, няма да се допуска от Центъра за градска мобилност, който е новият стопанин на буферните паркинги на „Джеймс Баучер“, бул. „Ломско шосе“ и „Цариградско шосе“. Целта е да се стимулират повече хора да оставят колите си на паркинга и да използват метрото и обществения превоз в рамките на работното време на транспорта.

Всеки гражданин, който си закупи билет, може да използва същите паркинги без пари, но за 2 часа. Тези, които са оставили колите си след края на работното време на метрото, плащат по 50 стотинки на час, каквато беше цената и до момента.
Няма да се спира и услугата за паркиране, без да се ползва метрото. Месечният абонамент за нея остава без ценова промяна – 120 лева. Това е сумата и за паркиране на останалите паркинги, които се стопанисват от Центъра за градска мобилност.

Новата софтуерна система позволява на служителите ни да виждат реалното пътуване на нашите клиенти като проверяват картите им, каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност“. Тя подчерта, че смисълът на засиления контрол в буферните паркинги, при запазване на безплатната услуга, е именно да се облекчи трафикът в града и да се дадат повече възможности на хората за удобен и бърз достъп до обществения транспорт. По този начин, като се следи реално за изпълнението на услугата, повече хора ще могат да намират и свободни места, добавя Милова.
ЦГМ ще направи анализ на хората, които използват буферните паркинги. Ако броят на водачите, които паркират и пътуват е повече, то те може и да са с предимство пред тези, които искат само месечeн абонамент.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени