FACEBOOK

Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми да не се влезе на гласуване: Борисов

Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента. Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми да не се влезе на гласуване. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво се случа около тях. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг във вторник.„Вчера Европейската комисия намали общата сума на безвъзмездните средства, които ще предостави на България по Плана за възстановяване. Корекцията е 578 млн. евро - над 1 млрд. и 200 - 300 млн. загуба вследствие на промяната. Много са загубите - тази е категорична”, обясни още той.


Борисов обвини управлението, че губи милиарди. „И това ви се струва нормално? Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Вече даже е безсмислено да обясняваме, че щяха да събират милиарди от кражби и какво ли не. Не само, че не събраха нищо - а точно обратното - продължаваме да губим готовите пари”, добави лидерът на ГЕРБ.


„И, като сметнете как са ги наслагали за батерии, за подобни, бих казал, разни техни проектчета, сондажи, българинът няма дори да усети нещо от Плана за възстановяване. Катастрофа! Но това се било случвало. Да губиш милиарди се случвало”, уточни той.


Борисов обърна внимание на цената на хляба. „Нинова отиде да се снима с цените. Реколтата ни е прекрасна, от само себе си би трябвало цената да падне заради новата реколта. Но пак няма да падне с 20%. Просто ще намалим събираемостта в бюджета с 20%. 1,89 лв. беше вчера хлябът”, отчете лидерът на ГЕРБ. Отстъпката от 25 ст. за горивата определи като подигравка, защото „се крадели по 1,20 лв”.


Критика дойде и за процесите в парламента. „Тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати. Един депутат има тежест около 10 000 гласа. Купуват по 10 000 гласа на ден, на час - по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите”, заяви той.


В същото време според него по най-важните външнополитически теми опозицията била свършила работата. „Истински се надявам, че днес, въпреки езика на омразата и отвратителното поведение, което имат част от хората в Северна Македония, ще се вземе решение и на нашите съседи ще бъде даден път към Европа. Но този път го проправи опозицията в България - и с Договора за добросъседство и с решението в парламента”, отбеляза Борисов.


Лидерът на ГЕРБ смята, че съдебната реформа на кабинета „Петков” се свела до това да се сложи Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. „Въобще за друго не се говори. Трябваше да излязат хора от управлението, за да разберем начина, по който са се водели и се водят тези процеси”, уточни Борисов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени