FACEBOOK

Борисов скастри Плевнелиев: Няма да си ходя!

ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца”, коментира пред бившият премиер Бойко Борисов по повод слуховете, че е готов да се оттегли от лидерството на партията в контекста на опитите за сформиране на правителство. Повод за думите му стана изказване на експрезидента Росен Плевнелиев пред bTV.

"Борисов ми каза, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил "за" европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор", заяви бившият държавен глава.

Часове по-късно самият Борисов отрече да има подобно намерение. Според него Плевнелиев не е бил разбран правилно и нямал намерение да се отказва от водещата роля.

“Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една силна партия да стане брошка на ПП като ДБ, няма да стане. Категорично избори", настоя той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени