FACEBOOK

Опера в парка от тази вечер, дано не е и под дъжда

Традиционният вече десетилетие фестивал Опера в парка започва тази вечер с гааконцерт. Към редакционното приключване на броя в четвъртък в 18 часа прогнозите за валеж бяха за времето около 14 часа. Дано вечерта да не се превърне в Опера под дъжда, стискат палци организаторите. Чак до 14 юли те предлагат наситена програма за ценителите в зелената площ на Военната академия до Канала, в самото сърце на София.

В събота представлението, предвидено в програмата е Дон Паскуале на Доницети, а синоптичната прогноза не предвижда дъжд.

Много атрактивна се очаква да бъде постановката на Кармина Бурана на Карл Орф под звездите. Спектаклите са предвидени на следващия уикенд – от 28 до 30 юни.
На 4 и 6 юли почитателите на балета ще могат да гледат в парка на Академията Сифида по музика на Льовенсколд.

За децата са програмирани 5 представления на Вълшебната флейта, а още Червената шапчица, Трите прасенца, Мечо пух, Веселите малчугани, като ще се играят на малка сцена с ограничен брой зрителски места.

Операта организира е Вагнеров фестивал от 7 до 12 юли, като ще има два пъти представление на Тристан и Изолда – на 7 и 10 юли и Парсифал на 12 юли.

Меломаните трябва да знаят, че в случай на лошо време, спектаклите няма да се играят в парка на Академията, а в сградата на самата опера на ул. Врабча, между ул. Раковски и ул. Париж. Детските спектакли ще се пренасят в съществуваща на основната площадка на фестивала закрита сцена. Тя също е в парка на Академията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени