FACEBOOK

Общините сами ще осигурят параваните: ЦИК

"Общините ще осигурят параваните за гласуване с хартиени бюлетини", заяви  на бригинг говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя припомни, че МС е отхвърлил решението на комисията те да бъдат изготвени централизирано, за да бъдат еднакви по вид и размер. "Всяка община ще прецени какъв вид и размер паравани ще осигури на секционните избирателни комисии", посочи Матева.

ЦИК представи и образците на бюлетините за 2 април. Хартиената ще е дълга около 60 см и ще бъде в 2 варианта - за гласуване у нас и в чужбина. Разликата се състои в това, че за вота зад граници няма преференции. Машинната бюлетина пък е с размери около 20 см и ще трябва да бъде сгъната и пусната в прозрачна урна, върху която изрично ще е обозначено, че е за машинния вот.

„Извън страната ЦИК определи да се гласува в 738 избирателни секции. В 244 от тях ще има машини за гласуване. И в страната, и в чужбина – в секциите, където ще има гласуване и с машини и с хартиена бюлетина – машината за гласуваме ще бъде само една”, отчете Матева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени