FACEBOOK

Без яснота за параваните за гласуване

"Няма зададен стандарт как да изглеждат, какви да са размерите и от какъв материал да бъдат параваните за гласуване”, заяви шефът на РИК-Смолян Росица Чакърова. “Общините питат как да ги направят, а ние не може да им дадем отговор", подчерта тя.

Напомняме, че след поправкитв в ИК параваните смениха гласуването в тъмна стаичка. Според закона общините трябва да организират изработката им до 1 април за своя сметка и да ги предоставят в изборните помещения.


"Няма ясно и конкретни указания. Защото параван може и да е завеса, плоскост или нещо друго. От общините звънят на РИК, ние предаваме въпросите им към ЦИК, ЦИК към Министерски съвет, от МС казват, че дават свобода на общините да го организират както намерят за добре, не смеят да определят някакви параметри, защото ако те зададат параметри, това означава, че общините, които не разполагат с такива паравани и не могат да използват тези от предходни избори, ще трябва да направят допълнителни разходи за осигуряването им. Омагьосан кръг. Всички по места сега се мъчат да пригодят кабините на паравани. Притесняват се, че заради неправилен вид на параваните може да се оспорват изборите“, коментира Чакърова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени