FACEBOOK

Общината с достъпна визия на графиците за разделно събиране на отпадъци

Целта е - така поднесена, информацията да достигне до жителите на всеки блок и до обитателите на всяка общинска сграда

Столична община визуализира графиците за сметосъбиране и сметоизвозване на различните видове отпадъци за всеки един от районите си. Достъпните визии събират и обобщават информацията за всички потоци отпадъци по лесен и удобен начин. Акцент е поставен върху графиците за извозване на едрогабаритни отпадъци за всеки район и подрайон, а за максимално улеснение е предложено и обозначение върху карта.

Призивът към гражданите е да планират изхвърлянето на едрогабаритните си отпадъци с деня на извозването им, така че да се намали престоят на изхвърлените стари мебели, дограми или чували от домашен ремонт на улицата.

„С помощта на Столичния инспекторат и Зелена София изготвихме обобщени модерни визуализации, които предоставяме на районните администрации и ще разчитаме на тях за по-нататъшното им разпространение. Целта е - така поднесена, информацията да достигне до жителите на всеки блок и до обитателите на всяка общинска сграда.

Само чрез популяризиране на информацията за това кога и как да събираме и изхвърляме отпадъците си – включително - едрогабаритните, опасните отпадъци, електрическите и електронните, можем да разчитаме, че несъобразеното изхвърляне ще намалее, както и ще намалее възможността старите ни мебели да бъдат събирани нерегламентирано и евентуално – да бъдат изгорени във въздуха“, коментира инициативата зам.-кметът по Околна среда в СО Йоана Христова.

Инициативата за изготвяне на единни обобщени визуализации стартира преди няколко месеца с разпространение на графиците, под формата на стикери върху контейнерите за смесен битов отпадък, в пилотен район Красно село.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени