FACEBOOK

Няма оставка на и.д в Младост, само отпуска

Дупка в закона е капан за безвластие в района и навсякъде другади в местната власт на България

Няма оставка, подадена от пожелания от арестуваната Десислава Иванчева и гласуван от Столичния общински съвет и.д. кмет на Младост Владимир Клисуров. Има единствено молба за 4-дневен отпуск, отвърнаха в отговор на проверка на 19 минути в Столичната община.

Напомняме, че в първия ден на седмицата с точно 4 работни, Клисуров обяви в социалните мрежи, че бил хвърлил оставката си, в знак на протест. Нищо подобно обаче не се е случило в реалността, както сочат документите.

За главоблъсканицата, при която никой не иска да управлява района – нито Клисуров, нито другия заместник-кмет Румен Русев, са виновни бели петна в закона, писан навремето от сегашния омбудсман Мая Манолова, коментират юристи. Той поражда сериозни въпроси как не само в районите на София, Пловдив, Варна, но и изобщо в местната власт може да се запълва вакуум породен от извънредни обстоятелства.

Неприятното е, че след кметовете на Септември и Младост, според прогнозата на депутат от ДПС, тепърва се очаква вълна от арести на ръководители на общини в цялата страна. Така борбата срещу корупцията рискува да остави на автопилот населените места от различен мащаб и да създаде хаос в навечерието на местните избори след малко повече от година.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени