FACEBOOK

Няма как България да купи вместо Гинка, препратих Бойко към ЧЕЗ, отсече чешкият премиер


Чехия няма намерение да променя вече сключената сделка с Гинка, а премиерът Бойко Борисов е проявил само "най-общ интерес" в тази връзка. Това разкритие направи лично премиерът на страната, която държи 70% дял в ЕРП-то ни Андрей Бабиш:
"Българският министър-председател ме намери, за да му изясня нашите позиции във връзка с продажбата на българската собственост на ЧЕЗ Груп.

По време на дискусията, отговорих, че заради съмнения, които има по отношение на победителя в продажния процес - Инерком, се обадих и получих уверения от борда на директорите на ЧЕЗ, че всички мерки, предвидени в закона, са взети и по фирмата, и по източниците на финансиране, така че няма причини транзакцията да не може да бъде изпълнена. Надзорният съвет на ЧЕЗ също е приел това.

Премиерът Борисов изрази безпокойството си за бъдещето на тази важна част от разпределителната мрежа в България и че според неговата информация, заедно с информацията от българските и чешките медии, само са се интензифицирали съмненията му за доверието в новия собственик.

Той беше заинтересован в кратки срокове относно възможността за покупка на разпределителната мрежа на ЧЕЗ от българската държава, вместо Инерком. В тази връзка го препратих към мениджмънта на компанията, но му обърнах внимание, че договорите с Инерком вече са сключени.

Андрей Бабиш, министър-председател на чешкото правителство


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени