FACEBOOK

Гинка като PR на ГЕРБ, горкият български парламент

Господин премиер, защо държавата с нашите пари да бъде съдружник с руско-грузински оШФори, които вие сам подозирахте довчера

Гинка Върбакова, която довчера уж нямаше нищо общо с Партията и правителството, изчете с трудности написаното й антрефиле, в което заплаши всички ни. И сега още повече не ни се иска да може да ни дръпне шалтера. Като coming out – най-страшното признание в превод от офшорски, ли да приемаме, че по странно съвпадение антрефилето на госпожата повтаряше добре познати тези на ГЕРБ, които пиарът на партията едновременно с Гинка и пусна във ФБ. Още повече, тя сама влезе в политически престрелки с лидера на БСП, въпреки ясните вероятно дори за нея разлики между малка и мегакомпания и между РМД за 70 000 лв. и самостоятелно закупуване на дружество за 850 млн.лв.

Всички разбраха всичко, което досега само подозираха и в което бяха сигурни.
Браво, че най-накрая в текста, който й бяха подготвили, бе избягвана непознатата за Гинка дума „офшор”, произнасяна с твърдо убеждение от нея като оШФор. Въпреки, че ако реално беше човек от бизнеса, не би бъркала нещата – все пак голяма част от финансирането й идва тъкмо от офшори.

Господин премиер, по този повод, дали бихте могли да обясните, след като сам изказахте такива ярки съмнения в „руско – грузински офшорки” във финансирането по сделката, каква е логиката днес да предлагате съдружие на държавата с тях? И то с нашите пари – понеже средствата на държавата са средствата на данъкоплатците! Нали хората в схемата Гинка бяха „гадове”, нали изкаха да Ви свалят? Защо мислите, че бихме искали да бъдат наши съдружници?

Откъде – накъде някоя си госпожа Върбакова ще преговаря от името на България с ЧЕЗ от днес – нататък? Ами цената на процент, която тя е постигнала е над два пъти по-висока, от онази, на която Вашият първи кабинет продаде процента в миноритарния пакет от 33% от същото това дружество. Хем тогава в него беше и ТЕЦ – Варна, купен за повече пари от 100% от компанията като ЕРП, а сега той не е вътре. Неотдавна беше продаден на министър от кабинета Орешарски. Ами не сме съгласни да плащаме повече на чехите, отколкото Вие им взехте!
Който мисли, че е направил нещо гениално с пиар изблика на Гинка в Народното събрание, той много бърка.

От краткотрайни пр ефекти през последните дни бе забъркана такава имиджова катастрофа за правителството не просто пред нашите очи – за това не изглежда да им пука, но пред очите на целия Европейски съюз. И да повтаряме, че в България корупцията е само вестникарско внушение, няма кой да ни повярва.
Защото една по една лъжите около сделката за ЧЕЗ бяха разкривани не от кого да е, а от премиера на Чехия. Също държава – член на ЕС. Но държавата в Съюза, която има най-малък процент бедни и най-висок процент социална справедливост според евростатистиките, при това без да е най-богата в общността. При това човек – легален милиардер. Който доста се различава по стил и мислене от нашата почти милиардерка Върбакова.

И накрая, но не на последно място: табелката „извънреден директор” на фирмата, поставена пред Гинка Върбакова, която Георги Харизанов отсне, е грешка по Фройд ли е или какво? Премиерската дума, че за нея оставали нещо като 10% ли е причина за подобно отношение към една толкова обидчива особа?
Нагледали се бяхме на позорища в българския парламент, но онова, което тази жена от Септември, защото за нея Пазарджик е само най-близкият окръжен град, си позволи наистина премина всякакви граници на нормално допустимото.

Апропо, отдавна вече трябваше да е подадена оставката на Цвета Караянчева – по някаква ужасяваща ирония на съдбата председател на Народното събрание, която определи като „тъмни сили” Българската православна църква, Католическата църква, Мюфтийството.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени