FACEBOOK

Нов фалстарт за Царските конюшни

Делото за Царските конюшни не тръгна в четвъртък и бе отложено за 11 октомври. Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели.

Процесът е срещу областния управител на Софийска област Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните имоти Юлия Цекова. Припомняме, че това е пореден фалстарт в делото водено срещу губернатора. 19’ многократно писа за длъжностните злоупотреби на Пенев.

Сега той ще отговаря за две престъпления. Първото е за умишлена безстопанственост. Загубата е на бюджетни средства на Софийска област и държавата в размер на 118 439,20 лв., както и за държавен имот, в резултат на което са настъпили значителни вреди.

Второто обвинение на Пенев е за това, че съзнателно е сключил три неизгодни сделки от името и за сметка на държавата. Чрез транслация на притежаваната от държавата част от собствеността на Царските конюшни в полза на Евротрансбилд ЕООД, а не чрез обособяване на реален дял със статут на частна държавна собственост, продал държавната част от недвижимите имоти по занижени цени – за сумата от общо 658 870 лв. без ДДС, при обща пазарна стойност към същата дата в размер на 10 989 000. От действията му са произлезли вреди за Българската държава в размер на 10 330 130 лв.

Цекова пък е обвинена за това, че в качеството си на лицензиран оценител, дала неверни оценки и заключения за определяне пазарната стойност на три недвижими имота в центъра на София – частна държавна собственост, възложени й от областния управител на област София.

Снимка: бТВ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени