FACEBOOK

Нови кабинети в 51-во училище

51-во Средно Общообразователно Училище Елисавета Багряна в Хиподрума вече има нови кабинети по география, математика, химия, кътове за четене и обновени коридори и санитарни възли. Ремонтът е осъществен с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България.

„Проектът се нарича „училище на бъдещето“, но истината е, че това е училище на настоящето и нашата задача е всички български училища да изглеждат по този начин. Шест столични училища поучиха възможност да модернизират кабинети, участвайки и със собствено финансиране”, каза кметът Фандъкова.

И добави: „В последните години общината инвестира 360 млн. лв. в образователна инфраструктура – строителство и модернизация на детски градини и училища. В момента разширяваме Първа английска гимназия и осигурихме средствата и за втория етап, който включва и строителство на физкултурен салон.

В 149 СУ изграждаме нова спортна зала. Тази година ще модернизираме и 17 училища по програма Региони в растеж. Предстои проектирането на 4 нови училища и 6 нови спортни зали, една от които ще бъде в 51-о училище”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени