FACEBOOK

Деца обсъждаха тормоза в училище

Децата с удоволствие говориха по най-горещите теми обхващащи агресията, тормоза, обидите и изолацията

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова проведе дискусия с ученици в 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ в гр. София относно тормоза в учебните заведения. В нея се включи и директорът на училището Диян Стаматов.

Децата с удоволствие говориха по най-горещите теми, обхващащи агресията, тормоза, обидите, изолацията и последващата самоизолация. Присмехът също присъства в ежедневието на подрастващите. "Обвиняват ме, че нещо съм направил", "Удрят ме нарочно". С кого споделяте проблемите си, на кого имате доверие са въпросите, които разпалиха емоциите на учениците. Споделянето на тайните на приятелите си в интернет е една нова форма на тормоз. Децата разсъждаваха на тема приятелство и кой е истински приятел.

Д-р Лилова призова учениците да разпространят идеята за кутията, в която всеки, станал жертва на агресия, може да подаде сигнал за това, като направят и дарят на други столични училища. Ученици написаха своите идеи за намаляване на тормоза и агресията в училище, като обещаха да направят поне една своя стъпка за промяна към добро. Те направиха пътека от обещани стъпки, с която ще бъдат по-толерантни и добри един към друг.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени