FACEBOOK

Нинова с отказ за вице! К. Паскалев – временен лидер на БСП?

Корнелия Нинова изигра етюд при срещата с кандидата на ГЕРБ за премиер проф. Габровски, но изключително високопоставен източник изясни, че тя е получила категоричен отказ да бъде вицепремиер в „правителство на спасението” с първия, втория или третия мандат. Причините са прости.

Първо, тя не може да мине за експерт в никоя област, а кабинетите, които политиците се опитват да сглобят в момента, се мислят в този формат. Освен това, никой не иска да работи с нея, поради честата смяна на позициите, която без свян осъществява: от хартиената бюлетина до това кой да прави и кой да не прави бюджет. Не само ГЕРБ, но също и ПП, и особено ДБ, са против каквото и да било участие на Нинова. Въпреки сигнала от един от най-верните напоследък нейни депутати, че червените биха подкрепили ново „правителство на Промяната”.

През последните 2 седмици от Позитано 20 пускат слуха, че Нинова се връща като икономическо вице. Това се прави, за да има възможност поне до февруари, когато е насрочила заседание на партийния конгрес, да удържи Националния съвет, където мнозинството й бързо тънее, откакто не е във властта. Причината е, че тя не може да трудоустрои калинките си – 500 от тях беше настанила в администрацията по партийна линия при краткото управление на „Промяната”. А пари на Позитано 20 няма, поради електоралните сривове, които Нинова донесе на партията през последната година и половина на 4 поредни парламентарни вота с все по-отчайващи исторически дъна.

„Връщаме се”, обаче продължават огласяват и бивши министри от нейната квота в кабинета „на

Промяната” Петков – Нинова, като така сплашват и администрациите в министерствата.

Докато те се опитват да пробутват неумел пиар, в партийните редици вече се оформя консенсус около възможността бившият вицепремиер Костадин Паскалев да оглави като временен лидер БСП.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени