FACEBOOK

Нинова си затвори очите за най-уязвимите: Мая

"В стоте дни от своето управление това правителство не успя да защити най-уязвимите и партията на Корнелия Нинова си затвори очите, за да се извърши този чудовищен акт срещу пенсионерите", заяви Мая Манолова от Изправи се.БГ. Тя остро разкритикува социалната политика на кабинета, като я определи като “пълен провал”.

Манолова направи това изявление по повод внасянето в Пловдивския Административен съд на делото на пенсионирана учителка, ощетена от преизчислението на пенсиите м.г. По думите й социалното министерство (ресорът на БСП) и НОИ  са ощетили 1,5 млн. пенсионери. Според нея в размера на пенсиите не е включен пълния размер на увеличенията за 2017, 2018 и 2019 г.

"По този начин се спестяват 30 млн. лв. месечно от пенсионерите”, заяви Манолова. Тя добави, че от Изправи се БГ ще представляват безплатно в съда над 100 от ощетените.

Манолова посочи още, че е готова да участва в нов проект с бившия военен министър и служебен премиер Стефан Янев, който да отговори на исканията на хората и да бъде социална алтернатива.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени