FACEBOOK

Нинова се рекламира със 100 бона от касата на БСП

Няма пари за общинските организации, но има за личен ПР

Около 50 хил. евро или 100 хил. лева за личен ПР на соцлидера Корнелия Нинова във Фейсбук са отишли от касата на БСП, сочи статистиката на социалната мрежа, която е публична, предаде Червен ефир. На този фон прави впечатление, че за реклама на самата партия са заплатени малко над-половината от тази сума, но с тях реално пак се промотира самата тя.

Според данните близо 33 хил. евро или 66 хил.  лв. са платени от Позитано 20 за страницата на БСП, като са спонсорирани публикации пак са главно на Нинова. Около 12 хил. хил. евро са платени от пресцентъра на БСП за личната страница на червения лидер. Без внимание обаче не останха и някои от най-верните и съратници. Така отделно 1 700 евро от бюджета на Столетницата са платени за организацията на Борислав Гуцанов – БСП Варна. Напомяме, че именно той беше от групата на застъпниците на статуквото в партията по време на последния скандален конгрес на 11 февруари.

Оказва се, че Нинова се е възползвала от партийната каса за спонсориране на рекламни публикации и по време на вътрешнопартийния избор, посочват още от Червен ефир. Отделно партията е плащала за рекламирането й като вицепремиер в кабинета на Кирил Петков.

На фона на тези близо 100 хил. лв. за публикации общинските организации не са получавали повече от година партийна субсидия, а се задават поредните парламентарни избори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени