FACEBOOK

Вагенщайн: Духовен баща на Левицата

Новото ляво обединение Левицата! представи гражданския си съвет председател Анджел Вагенщайн. Почетната роля се пада на столетника-легена, който е последният оцелял антифашист със смъртна псисъда преди 9 септември 1944 г. и дисидент преди 10 ноември 1989 г.

Режисьор по призвание той е и първият и единствен българин с награда от филмовия фестивал в Кан, а в последното време и критик на соцлидера Корнелия Нинова. Напомняме, че новото обединение се позиционира именно, като алтернатива на БСП в лявото пространство.

В гражданския съвет към формацията ще се включат изявени общественици, интелектуалци, граждански организации, инициативни комитети. На учредяването присъстваха още социологът проф. Иво Христов, историкът проф. Искра Баева др.

Напомняме, че Левицата събра под крилото си: Изправи се, България на Мая Манолова, АБВ на експрезидента Георги Първанов с лидер Румен Петков, Движение 21 на Татяна Дончева, Българска прогресивна линия на Красимир Янков, Нормална държава на Георги Кадиев и МИР на Симеон Славчев и редциа лица от БСП.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени