FACEBOOK

Нинова: Внасяме промените на Манолова за мед. сестрите

"Днес справедливо протестират медицинските сестри за възнагражденията си. Подкрепяме исканията им. Бившият омбудсман заедно с тях изработиха промени в закона и внесоха Закона за съсловните организации на медицинските, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник фармацевтите. По процедурата на Народното събрание този закон не може да бъде факт, ако някой от депутатите не го припознае.

Днес, ние в ПГ на „БСП за България“ го разгледахме, приемаме го и го внасяме като група. Смятаме че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации, дава се възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи, в професионалната им квалификация, в развитието им, да отстояват правата на работещите в тези неправителствени и съсловни организации.

Заедно с това ще подготвим и в ще внесем в бюджетната процедура аргументирано и обосновано увеличение на заплатите да бъде записано в закона за бюджета и на НЗОК и на големия бюджет тяхното искане за 2 минимални работни заплати", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени