FACEBOOK

Не съм получавал доклад на ДАНС за дипломатите: Радев

“В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за експулсирането на 70 руски дипломати и служители”, заяви от Мадрид държавният глава Румен Радев. “На Съвета по сигурност към МС, проведен на 9 юни, тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Тя е повдигната вътре за обсъждане по принцип, но по нея няма взето решение”, подчерта той.


Радев уточни, че при завръщане на представителя на Дондуков 2 и споделяне как е протекъл Съветът, от президентството е изпратено писмо към секретаря на Съвета по сигурност към МС с въпрос за взети решения. Отговорът обаче бил, че ”няма прието гласувано решение”.


“Това ясно показва, че явно решенията на правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм”, каза президентът. “Дори да бъде в оставка правителството носи отговорност за своите действия”, подчерта Радев.


“Последствията може да са във всички посоки и много сериозни, най-вече за дипломатическата ни мисия в Москва. По този начин не може да се вземат решения в изпълнителната власт по един толкова важен въпрос”, категоричен е той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени