FACEBOOK

Не плащаме за незаконно строителство: МРРБ

„Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти, за които е констатирано, че са основни и представляват незаконно строителство”, заяви пред Nova министърът на регионалното развитие  арх. Иван Шишков.Той е категоричен, че е направен точен анализ на обектите и едва след това е започнало погасяване на извършените дейности.

“Това, което е разплатено до сега е за текущ ремонт и поддръжка, за които няма и няма да има актове за незаконно строителство“, подчерта министърът. Той обясни, че eдинствено кабинетът Петков-Нинова е разплатил 50% от дължимите средства на строителите за участъци, за които е установено незаконно строителство.

Гласуваните от МС пари са за погасяване на стари задължения на АПИ от 2021 г., като тези дейности са текущ ремонт и поддръжка с минимални елементи на основни ремонти.

Шишков отново изтъкна, че мащабът на констатираното незаконно строителство е в рамките на възлагания за около 1 млрд. лв. В това число влизат основни ремонти, възлагани като текущи, възлагания за четвърти и пети участъци на АМ Хемус и язовири, строени без строителни книжа. Той информира още, че за установените незаконни строежи вече е подал сигнал и е предал документацията на МВР.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени