FACEBOOK

Не очаквайте да ваксинираме насила: Кацаров

«Не очаквайте здравният министър да ваксинира насила, когото и да било», заяви здравният министър Стойчо Кацаров в ефира на Nova. „Ваксинацията е отговорност и осъзнат избор на всеки един от нас», подчета той.

«Здравното министерство има задача да осигури ваксини и информация - това е направено. Това Нужно е съучастието на всички граждани - ако нямаме съзнание, всеки един гражданин, няма да можем да излезем от тази ситуация», обясни Кацаров.

"При нас хората не се ваксинираха масово, затова и в момента са толкова много жертвите", отсече министърът. Иначе в момента по думите му здравната система е добре организирана. Той благодари на лекарите и медицинските сестри, които отговорно се справят. «Осигурили сме лекарства и едно ново, неразрешено за употреба по принцип у нас, кислород и достатъчно болнични легла - повече от това МЗ не може да направи. Има и достатъчно тестове. Използват се отделни елементи от системата, дори и слухове, за да се атакува ръководството на министерството по политически причини», убеден е Кацаров.

Според него са създадени много тежки негативни нагласи към ваксинацията. «Ситуацията действително е сериозна, но няма място за паника», увери за пореден път Кацаров.

На въпрос дали ще бъде разрешена работата на бизнеса на 100% при ваксиниран персонал и със зелен сертификат, Стойчо Кацаров обясни, че това е вариантът, избран от цяла Европа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени