FACEBOOK

Има само регионални проблеми с К19: МЗ

„Няма място за паника и хаос”, заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров на брифинг в МЗ. „На някои места има проблеми, но това са регионални неуредици, системата е подготвена и добре организирана”, добави той.

Министърът поясни, че брифингът е вследствие на "много напрегнати политически, икономически и професионално хора, които правят неверни твърдения за ситуацията".

„Основната причина за по-малка смъртност сега е (на фона на предходните вълни), че има 20% ваксинирани, над 95% от починалите в момента са неваксинирани”, подчерта Кацаров.

„Тази вълна на коронавирус се развива изключително бавно, последните дни започна да се повишава малко по-интензивно, но се увеличава броят на смъртните случаи”, добави съветникът на политическия кабинет проф. Мира Кожухарова.

Кацаров предстви анализ на смъртността по болници, заяви, че има писма до лечебните заведения и там, където има повишена смъртност, се свикват медицински съвети да се направи анализ на начина за лечение на болните, да сравни протоколът за лечение и ако установят, че трябва корекция, да информират МЗ за нови мерки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени