FACEBOOK

Не ни отива ролята на ястреб: Първанов

“По-кротко на войнолюбците, на България не й подхожда ролята на ястреб”, предупреди в ефира на БНТ бившият президент Георги Първанов. "Трябва да запазим дистанция”, категоричен е той.

„Нужно е посредничество в търсене на мирно решение на войната в Украйна“, подчерта експрезидентът. Той се надява нормалният диалог да бъде възстановен. 

Първанов е категорично за подкрепа за Украйна с хуманитарна помощ и е против да помагаме с въоръжение. Това щяло да насочи напрежение към нас.  “Нека запазим уважение в тези две страни към нас“, съветва той, визирайки Украйна и Русия. “Не трябва да се търсят поводи за напрежение между София и Москва”, добави той.

Бившият президент вярва, че ако направи нов проект Стефан Янев ще спечели голяма подкрепа. “Той е силата на разума”, по мнението му. Първанов изтъкна, че бившият военен министър е по-скоро центрист и патриот. “Той ще привлече разочарованите хора от всички партии. Хората го харесват и подкрепят”, смята експрезидентът.

Първанов смята, че много са предизвикателствата пред страната ни, коалицията е крехка, а опозицията се изостря. Трети март не е подарена победа, а извоювана, подчерта той за дебата за честването на националния ни празник.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени