FACEBOOK

Не е за 7% комисионна (7 млн. лв.) раздорът между мен и Нинова: Манолев

Разразилите се вчера остри реплики между старите и близки приятели Корнелия Нинова (лидер на БСП) и Александър Манолев (зам.-министър на ГЕРБ) с нейна фронтална атака бяха обяснени в политическите среди с бизнес спор. Самата Нинова започна офанзивата по т.нар. египетска сделка с оръжие на бащата на Манолев, който също е близък на другарката и нейния съпруг, които - както личи на снимката, гостуват на трапезата в дома му и с удоволствие се снимат с него. Запознати с този бизнес твърдят, че обичайната комисионна при подобни операции е 6 - 7%.

Интересът по сделката е 100 млн. лв., а тя минава през Комисията по оръжията, казано накратко за иначе твърде дългото и сложно название на органа, която Нинова водеше като ресорен вицепремиер и министър в кабинета на Промяната. Така комисионната по нея би следвало да бъде нещо като 7 милиона лева.

Пред 19 минути Александър Манолев отрече Нинова да му е искала 6 или 7 на сто комисионна по сделката. Той направи и някои други анализи на ситуацията и характера на лирическата героиня, които ще спестим на аудиторията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени