FACEBOOK

Най-евтин и най-уреден пазар в София е Красно село

Красно село е най-евтиният пазар, показа сравнително проучване на 19 минути. Освен това, той е и най-уреденият пазар в София, като се почне от паркинга за 200 автомобила от едната страна и се свърши до новата автобусна спирка точно на входа му от другата страна на тържището, мине се през обновената обществена тоалетна и всички други инфраструктури. Голямото му богатство обаче е изключителното многообразие. Освен плодовете и зеленчуците, които открай време се продават там, пазарът Красно село вече събира под покрива си

няколко щанда и магазина за фермерски продукти с най-високо качество

Има и за млечни, и за местни продукти от частни стопанства, където се работи по всички европейски норми и продукцията е еко-,био- и органична, а цените са твърде добри и много привлекателни. От месните на място се приготвят и скара и други топли храни, които заетите домакини спокойно могат да вземат на път към дома или пък мъжете им по този начин да ги отменят в кухнята.
На място се пекат и много от продуктите на щандовете и в търговските обекти за тестестени изделия, разположени на пазара. Хит е кулинарният павилион за италиански и други европейски специалитети на певицата Камелия Воче, за който пишем отделно, но е важно да се знае, че там винаги може да се намери прясна приготвена на място паста, сладкиши, торти и всичко е на високо ниво, но при приемливи цени.

Специално внимание за редицата павилиони за туршии

и други мариновани продукти – от маслини през зеле до бамя, които събират голям интерес от страна на клиентите, макар да са разположени извън централната покрита част на пазара – намират се вляво от нея, ако тръгвате от входа откъм бул. Гоце Делчев. На Красно село има и най-голямо разнообразие на рибно предлагане в цяла София, което също е важно да се знае.
На пазара могат да се намерят също дрехи, обувки и техника, битова химия и още ред стоки, но много е важно, че не са забравени и книгите. Тръгнали от новата спирка, направена след преобразяването на кръстовището на бул. Гоце Делчев с бул. Цар Борис Трети, това е първият търговски обект, пред който се изправяте. Там не само могат да се купят книги и учебници, но също така е възможно да се дадат стари, срещу които да се вземят добри пари.
Още книги може да се открият в съседство с цветята, които са изместени в по-новия търговски център, намиращ се зад старата и вече нефункционираща автобусна спирка в посока бул. България. Той също е част от пазара и двете площи са разделени от малка и ремонтирана улица. Зоната е покрита, осигурява сухо и защитено от ветрове място в сняг, дъжд и студ, и е много приветлива, разкрасявана е от свежия колорит на изложените флорални композиции.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени